Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η ηθική υποχρέωση μιας απάντησης

Φαίνεται, ότι η παρέμβαση της “Πρωτοβουλίας”, με τη νηφαλιότητα και την τεκμηρίωση που τη χαρακτηρίζει, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των συναδέλφων, έχει ενοχλήσει κάποιους, κι έχει προκαλέσει ανησυχίες, ειδικά από τη στιγμή που σιμώνουν οι εκλογές στο ΣΥΕΤΕ.
Μέσα σε λίγες ημέρες, η “Πρωτοβουλίαδέχεται για δεύτερη φορά ανοίκεια επίθεση, βασισμένη και πάλι σε ακατανόητους ισχυρισμούς, όσο και σε ξεκάθαρες σκοπιμότητες. Τη φορά αυτή από την πλευρά της ΔΑΣ, η οποία όταν δεν εξαντλεί την όποια εφευρετικότητά της στην υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ (πχ πρόσφατα με την ανήκουστη θέση ότι το επικουρικό μας αποτελεί... διμερές ζήτημα!), ανακαλύπτει “λαγούς στο καπέλο”, προβαίνοντας σε εκτόξευση λάσπης και μάλιστα στοχοποιώντας πρόσωπο.
Ξεχνούν, ίσως, ότι φαινόμενα ακριβώς σαν τα παραπάνω, ήταν οι βασικές αιτίες, που ώθησαν αρκετούς από εμάς να αποχωρήσουμε και να ιδρύσουμε την “Πρωτοβουλία” πάνω σε διαφορετικές βάσεις.
Εμπνεόμαστε από όσα δημόσια έχουμε καταγράψει στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Η μοναδική ηθική υποχρέωση που αναγνωρίζουμε, είναι με ισχυρή φωνή και ακριβείς επεξεργασίες να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος με αντιμετώπιση των παθογενειών του (εργοδοτισμός – κυβερνητισμός – κομματισμός – γραφειοκρατία), για έναν συνδικαλισμό που θα ξεκινά από τη βάση και θα λειτουργεί ανοιχτά και δημοκρατικά με αγωνιστικό προσανατολισμό, για την ανατροπή των μνημονίων και όσων τα εφαρμόζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου